Anne - baba olma yeterliliği

Şara

Aktif üye
19 Haz 2025
89
8
Toplum olarak öğrenmemiz ve kendimizi bu konuda eğitmemiz gerekiyor.
Anne -baba olmak için bir takım yeterliliklere sahip olunması gerektiğini düşünüyorum.
Evlenirken nasıl ki sağlık raporları isteniyorsa ki bu raporların daha detaylı olması gerekiyor.
Çiftlerin psikolojik sorunlarının, adli suç kayıtlarının evliliğe engel olması gerekir.
Çocuk yapıp bakmayan,ilgilenmeyen,öğrenmeye kapalı,ben biliyorum edasında gezen anne- babalar türedi.
Bazıları ise çocuğuna her isteğini yapabilme, söyleyebilme rahatlık tanıyor.
Onları yetişkin bir
birey olarak görmeleri ve bunu modern aile adı altında sunmaları kabul edilir değil.
Onlar çocuk ve çocuk gibi davranmalı yetişkin bireyler gibi değil.
Anlaşılıyor ki modern olarak kendini tanımlayan bazı anne-babalar yine sorumluluktan kaçıp çocuğuna yol göstereceğine, sen yolunu bulursun diyorlar.

• Like
Tepkiler: nebahatozgul

nebahatozgul

Deneyimli Üye
23 Haz 2025
327
1
evet çok doğru diyorsunuz. şimdi bazı anne babalar çocuklarına aman ben yaşamadım o yaşasın diyor çocuğu daha iyi yerlere getirmek istiyor. haklılar. ancak bazı anne babalar da çocukları öyle bir şımartıyorlar ki, çocuk babasına bile küfür ediyor küçük yaşta. sokakta her türlü şeyi yapıyor. bu sebepten çocuklarla ilgilenmek gerekiyor. tableti eline verip kenarda oturmak olmaz.

geçen gün restaurantta otururken, yan masada oturan kadının çocuğu bağırıyor, masadan bir şey atıyor ancak annesi ısrarla ses etmiyor telefonla ilgileniyor. bu büyük terbiyesizlik.